Powołanie Pana Tomasza Styczyńskiego na stanowisko p.o. Prezesa Zarządu KBS

W dniu 28 października Rada Nadzorcza Krakowskiego Banku Spółdzielczego powołała na stanowisko p.o. Prezesa Zarządu Pana Tomasza Styczyńskiego. Powołanie na funkcję p.o. Prezesa poprzedził konkurs i dokładna analiza kompetencji kandydata oraz bezpośrednie rozmowy.

Pan Tomasz Styczyński jest osobą o wieloletnim doświadczeniu w branży finansowej – w tym m. in. w  Banku Handlowym w Warszawie S.A. i Banku Pekao S.A. Absolwent kierunku Finanse i Bankowość oraz Zarządzanie i Marketing na Akademii Ekonomicznej w Krakowie. Absolwent EMBA na Uniwersytecie Warszawskim. Uczestniczył w wielu krajowych i zagranicznych szkoleniach z dziedziny zarządzania, bankowości i finansów. Zdobyte doświadczenie i wiedzę skutecznie przekłada na swoje działania jako menedżer. Przykładem może być utworzenie "International Desk w Citibanku w Londynie, a także stworzenie od podstaw Pionu MŚP oraz transformacja największej bankowości korporacyjnej w Polsce w Banku Pekao S.A.

W sektorze bankowości spółdzielczej wciąż tkwi ogromny potencjał. Jest tu mnóstwo do zrobienia z korzyścią dla konsumentów – tam gdzie banki komercyjne już wykorzystały swoje możliwości, spółdzielczość ma sporo do nadrobienia. Ponadto uważam, że lokalny charakter banków spółdzielczych, w tym Krakowskiego Banku Spółdzielczego, pomogą w budowaniu marki nie tylko nowoczesnej, ale i dobrze postrzeganej przez klientów – jako partnera z ich własnego podwórka, rozumiejącego ich potrzeby i realia funkcjonowania.

Tomasz Styczyński

Krakowski Bank Spółdzielczy jest największym bankiem spółdzielczym w Polsce. Początkiem sięga roku 1898, kiedy powstał aby zaspokajać potrzeby najuboższych warstw społeczeństwa. W latach 90 ubiegłego wieku, w wyniku przejęć mniejszych banków spółdzielczych, gwałtownie zwiększył skalę swojego działania – obecnie ma 68 placówek na terenie województw:  małopolskiego, śląskiego, opolskiego, podkarpackiego i świętokrzyskiego. Ponad 120 lat tradycji zobowiązuje do ciągłego rozwoju – klienci Banku mogą korzystać z najnowocześniejszych rozwiązań, takich jak min. płatności mobilne, profil zaufany, szybkie przelewy, kantor walutowy i wiele innych, stanowiących uzupełnienie bogatej oferty rachunków i kredytów dla klientów indywidualnych i firm.

Atutami Krakowskiego Banku Spółdzielczego jest nie tylko profesjonalizm ale i znajomość środowiska lokalnego. Krakowski Bank Spółdzielczy wspiera lokalne społeczności poprzez uczestnictwo i wsparcie w wielu imprezach lokalnych, wydarzeniach kulturalnych i innych podobnych przedsięwzięciach. Celem nowego p.o. Prezesa Zarządu Banku będzie działanie ukierunkowane na stabilny rozwój i transformację Banku w nowoczesną i efektywną instytucję. Spółdzielczość nie jest niczym odosobnionym w Europie, w wielu krajach funkcjonuje efektywnie na równi z bankami komercyjnymi.

Kredyt

Raz, Dwa

Nie czekaj

z marzeniami!

Kredyt konsolidacyjny

Promocja do 31.01.2022r.

Kredyt mieszkaniowo-hipoteczny KBS

Już w naszym Banku!

Bankowość

mobilna

mKBS

Wygodny

Kredyt internetowy

Sprawdź

Kredyty na działalność gospodarczą i rolniczą

Wypełnij formularz

Zastrzeż dokumenty

Sprawdź

Pomoc techniczna systemu KBS24:

tel: 12 428 62 00 lub 12 428 62 36

czynna 24h na dobę, 7 dni w tygodniu.

Pomoc techniczna systemu KBSNet:

tel: 12 428 62 00 lub 12 428 62 36

czynna 24h na dobę, 7 dni w tygodniu.